Zanimivo je vedeti, da so Tarot karte v taki obliki, kot jih poznamo danes, obstajale že v 15. stoletju na območju Italije. Uporabljali so jih bogati plemiči, cesarji in kralji, ki so jih naročali pri umetnikih, ki so z njimi živeli na dvoru. Sicer pa naj bi se Tarot karte prvič pojavile v času starega Egipta. V današnjem času obstaja več različic oziroma kompletov Tarot kart, vendar imajo vse isti skupni imenovalec; o tem nekoliko kasneje.

Tarot karte so samo ena od tehnik, ki jih današnji vedeževalci uporabljajo pri svojem delu. V tem prispevku vam predstavljamo Tarot karte in še druge, najbolj priljubljene ter uporabne tehnike vedeževanja.

 

Vedeževanje s pomočjo Tarot kart

Tarot karte so sestavljene iz 78 kart, te pa so razdeljene na veliko arkano, malo arkano ter na dvorne karte. Velika arkana predstavlja posameznikovo potovanje skozi arhetipe. Vanjo so zajete najpomembnejše karte Tarota. Mala arkana simbolično prikazuje vsakodnevne dogodke in pripomorejo k podrobnejši seansi vedeževanja. Dvorne karte sestavljajo paž, vitez, kralj in kraljica; ponazarjajo določene osebe iz življenja posameznika ali pa prigovarjajo, katere od lastnosti naj začne posameznik razvijati.

Tarot karte predstavljajo most med našo zavestjo, podzavestjo ter višjim jazom.

Vedeževanje s pomočjo nihala

V kombinaciji s Tarot kartami se pogosto uporablja tudi nihalo. Spekter uporabe nihala je zelo širok, najpogosteje pa se ga uporablja kot nekakšna potrditev videnja iz kart ali pa se ga uporabi za iskanje odgovorov, pri čemer smer nihala določa odgovor, ki ga iščemo.

Vedeževanje s pomočjo astrologije

Vedeževanje s pomočjo astrologije sega že daleč v preteklost in je danes prav tako eno od najbolj priljubljenih tehnik vedeževanja. Pri tem se proučuje položaje planetov, zvezd in ostalih nebesnih teles v povezavi z dogodki na Zemlji. Ta način vedeževanja je uporaben praktično za vsa področja življenja oseb, dogodkov, odnosov, zamisli in še marsičesa.

Še druge priljubljene tehnike vedeževanja

Poleg zgoraj omenjenih tehnik vedeževanja se pogosto uporablja tudi vedeževanje z runami, vedeževanje s pomočjo numerologije, vedeževanje iz dlani ali kavne usedline, vedeževanje s pomočjo bajanja.